”Det är dina barn det handlar om”

Huddinge centrum.
Huddinge centrum.
Insändarskribenten SS blev vittne till en händelse där två tjejer i Huddinge centrum blev förföljda av flera pojkar som skrek och kastade grus på dem. SS vill nu skicka en tankeställare till föräldrar men också utdela en eloge till pappan som ingrep.

Det här hände tisdagen 11 juli klockan 15.30. Jag hör skrik och hets och går därför ut på balkongen och ser två unga flickor med raska steg gå från Huddinge centrum mellan husen mot gamla tingshuset.

Efter sig har de fyra unga pojkar omkring 14 år gamla.

Flickorna är ointresserade av pojkarna, men lämnas inte ifred av de fyra. Pojkarna följer efter, skriker fula ord, hetsar och stör. En av pojkarna tar upp gårdsgrus och slänger på flickorna, inte ens nu fredar sig flickorna, de fortsätter bara att gå vidare.

När omgång två av grus lyfts i näven kommer en man med sin lilla son och hejdar pojkarnas framfart. Han har under sin cykeltur från centrum reagerat på pojkarnas beteende, valt att cykla ikapp för att prata pojkarna till rätta – en eloge till dig!

Men vad får han för respons? Ånger? Skam? Jäklars, vi blev ertappade?

Nej, mothugg, tjafs och arrogans möter denna man som faktiskt bryr sig om både flickorna och pojkarna. Pojkarna väljer att inte ta till sig eller lyssna, vänder mannen ryggen och skyndar på stegen för att eventuellt komma ikapp flickorna igen.

Du förälder, det är din son som behandlar flickor på detta sätt sommaren 2017! Du förälder, det är din dotter som blir behandlad på detta sätt sommaren 2017!

SS


Vill du skriva en replik, eller vill du skriva en insändare om något helt annat? Klicka här