Ett sopberg – varje vecka

Skribenten är trött på det ständiga sopberget utanför boendet på Björnsongatan.
Skribenten är trött på det ständiga sopberget utanför boendet på Björnsongatan.

Varje dag besöker jag boendet på Björnsonsgatan 251 som drivs av Micasa. Varje vecka möts jag av sopberg på utsidan av huset. Värden skyller på att de har inget riktigt avtal med sophämtning.

Även de som bor där och personalen där vittnar om sopnedkast som inte töms och det leder till unken lukt och flugor i fastigheten.

Hur kommer det att bli när våren kommer och råttorna med den? Det kommer att bli överfullt med skadedjur som tar sig sedan in i byggnaden! Har Micasa tänkt på detta?

Det kallas för sanitär olägenhet! Ska de som bor där och personal tömma soporna själva?

Boendet har varit öppet sen oktober 2015 och fortfarande har inget hänt med sophämtningen. Socialtjänsten skyller på Micasa och Micasa skyller på socialtjänsten, ett moment 22. I början skylldes det på att sopbilen inte kom in för att det var en björk i vägen, björken klipptes ner, men det funkar tydligen inte i alla fall. Vem tar ansvaret när det kommer att drälla av råttor i våra områden?

Underligt att övriga gator med smalare vägar får soptömning utan problem, men inte Björnsongatan. För mig låter det mer som att det handlar mer om snålhet i detta fall och inte problem med utrymme.

Trött