”Galet att SL inte ser trängseln som ett problem”

Trångt på pendeln.
"De flesta svar har varit bortförklaringar." Resenären missnöjd med SL:s svar på trängseln
När ska SL ta tag i trängseln i kollektivtrafiken och göra det till ett riktigt problem?
Varje dag är många av pendeltågen i Stockholms kollektivtrafik så fulla att man blir tvungen att vänta på nästa som man inte vet ifall man kommer komma på.

 

Efter att ha mejlat med SL fram och tillbaka under några månader så har jag inte fått några konkreta svar på vad de faktiskt gör åt problemet.

De flesta svaren har varit bortförklaringar, till exempel skyller man på att skip stop-tågen stoppades eller att det bor för många i Stockholm.

Skip stop-tågen var bra idé, men genomfördes på ett dåligt sätt, inte ens Stockholm–Södertälje fick den möjligheten. Skylla på att det bor för många i Stockholm, ja absolut – men se det som en möjlighet i stället för ett problem.

Önskar fler tåg i rusningen

Kollar man på Region Stockholms sidor om kollektivtrafiken och ”Projekt inom kollektivtrafiken” så listas inte ens trängseln som ett problem eller något som man jobbar med.

Tittar man noggrant finns det nästan inga aktuella projekt med att förbättra pendeltågstrafiken.  Skulle man köra ytterligare ett eller två tåg i rusningstrafik skulle man underlätta mycket.

Jag önskar att SL gör detta till ett riktigt problem och inte stoppar det under mattan och skyller på andra aktörer. Vi betalar SL för tjänsten, inte de aktörer som SL skyller på.

Irriterad resenär