Vad hände med barnportioner och en lagom mängd mat?

Korv med pommes.
Korv med pommes.
Insändarskribenten Marita oroar sig över den ökade mängden mat barn och unga stoppar i sig, ”med tanke på allt stillasittande och denna förändrade matkultur blir jag allvarligt oroad”, skriver hon.

Blir smått rädd när jag ser vilka enorma mängder mat vuxna, tonåringar och barn äter.

Bor på Hornsbergs strand och när man vandrar förbi restaurangerna och ser alltför många överviktiga människor, många i tidig ålder, får man sig en tankeställare.

Detta kommer i en framtid medföra enorm belastning på vår redan ansträngda sjukvård. Vad hände med så kallade ”barnportioner” till exempel en grillad korv med en liten hög pommes? Nu bärs enorma fat ut även till små barn.

Med tanke på allt stillasittande och denna förändrade matkultur blir jag allvarligt oroad. En annan aspekt är också att vi tar allt för stora resurser från vår planet när vi producerar betydligt mer mat än vi behöver.

Nej, framför lite sundare matvanor, mindre portioner, mer motion och ett långt, härligt friskt liv.

Marita