”Hissen gick inte på hela dagen”

Vid ett strömavbrott blev många äldre fast utan hiss och insändarskribenten efterlyser "reserv-el" på äldreboenden.

”Vi hade ett strömavbrott i Barkarby i veckan. Det är sånt som händer men mitt och flera andras bekymmer och funderingar är hur man tänkte när hissar med mera inte fungerar på hela dagen.

Det var på ett boende för många äldre som behöver få sin mat lagad av restaurangen, hissar för att ta sig till sina boenden då de sitter i rullstol eller har rullatorer och vissa för ont för att ta sig upp för trappor själv som det kan vara när man bli äldre.

Det var dessutom en anställd som satt fast i hissen i cirka 25 minuter utan ljus. Jag och några andra satt utanför för att försöka lugna henne då det kan vara väldigt jobbigt.

Att det kan ta så lång tid för att komma och öppna dörren med en speciell nyckel är inte OK. Det är en självklarhet att ha ”reserv-el” på boenden som detta. Vi som arbetade den dagen fick försöka själva att hjälpa de äldre så gott vi kunde men det fanns många som fick vänta tills eftermiddagen för att kunna ta sig hem och detta är beklagligt.

Önskar att detta kan tänkas över och att vi slipper detta i framtiden. De som är äldre förtjänar service och massor av omtanke, det är vi skyldiga dem Tur att det fanns några som hade hjärta för dem just denna dag. Jag kanske låter arg men jag blir frustrerad när det är så här!”

Sandra

Här kan du läsa fler insändare.

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.