Skolarbetet ska stanna i skolan, och inte följa med hem, tycker insändarskribenten.
Skolarbetet ska stanna i skolan, och inte följa med hem, tycker insändarskribenten.

Insändare: ”Ta bort alla läxor!”

Insändare 

Nästan alla skolelever har läxor. Några tycker det är roligt och bra, för andra är det en ångestfylld upplevelse av att inte få hjälp eller inte ha tid.

Denna stress förstör våra liv. Den gör att man inte kan sova, man blir trött, kan inte jobba bra i skolan, får sämre betyg, sämre jobb, sämre liv. Flera studier visar att barnen får bättre betyg när de inte har läxor. Det kan jag helt förstå.

Jag tycker man ska ta bort läxor helt. Skolarbetet ska stanna i skolan, och inte följa med hem. Inte nog med alla prov man redan måste plugga till. Måste man ta hem ännu mer onödig stress? Man vill kunna umgås med kompisar och familj, eller utöva en aktivitet.

Vem ska hjälpa en där hemma om man inte kan eller förstår läxan? Jo, föräldrarna. Men vem hjälper till om inte föräldrarna kan eller inte är hemma? Lärarna är inte där. Det leder till att man struntar i läxan och dessutom kanske föräldrarna känner sig värdelösa.

Nu uppmanar jag er lärare: Ge inte eleverna några läxor, det är inte bra! Låt alla elever få chansen att lyckas med skolarbetet genom att hålla arbetet i skolan!

Klara
 13 år


Vad tycker du? Tyck till i ämnet – eller i ett helt annat ämne! Skriv din debattartikel eller insändare här!

Fler nyheter från Stockholm

Brott

Moderater kräver ministermöte om upplopp

Nyheter

Ta cykeln från Odenplan: Tamsons (M) är för

Sjukvård

Landstinget går plus – vårdköerna växer

Brott

Ikväll bestämmer Farstaborna över polisen

Nyheter

Notan för bra sjövatten i staden – 1 miljard

Spärrar
Debatt

DEBATT: ”Gör något åt plankarna i Haninge!”