Insändare: ”Du kan själv bidra till hyresrätter”

Man pratar tyst om svårigheterna att få till hyresrätter, bland annat i Täby Park, menar skribenten.
Man pratar tyst om svårigheterna att få till hyresrätter, bland annat i Täby Park, menar skribenten.

Svar på insändaren ”Bygg för unga i Täby Park” den 31 maj:

Oppositionsrådet Annica Gryhed (S) vill ha fler bostadsrätter till våra unga i Täby Park. Det låter lovvärt men är kanske svårare än det verkar. Eftersom den sittande kommunledningen nog inte vågar berätta hur det egentligen förhåller sig så ska jag försöka göra det.

Den måttliga entusiasmen för hyresbostäder beror nog på flera saker. En är svårigheten att få betalt. En annan är en oro för att ett bestånd av hyresrätter i Täby nog endast till ringa del skulle kunna komma våra unga tillgodo. Det finns tyvärr ett alldeles för stort behov av sådana lägenheter för andra som anses ha större behov.

Och sker det i stor omfattning finns risk för att området blir mindre attraktivt. Ett sätt att undgå det dilemmat, utan att behöva prata om det, är att inte ha några hyresrätter.

Men visst kan det vara bra att bryta segregering. Till dig och alla andra som ivrar för det har jag ett bra råd. Prata med grannarna och se om det inte finns någon plats i just ert område där man kunde bygga hyresrätter. Skriv till kommunen och berätta det i så fall. Det skulle säkert uppskattas.

Ett sådant initiativ skulle kunna följas av flera. Segregationen kan inte förväntas lösas av ”andra” någon annanstans. Här skulle ni ju också ha möjligheten att själva vara med och aktivt förändra våra boendemönster. Lycka till!

Steven Jörsäter, Skarpäng

Vad tycker du? Klicka HÄR och skriv en egen insändare.