Insändare: ”Förvånande att likna Signalistens vd vid en mördare”

Signalistens ordförande ger svar på tal.
Signalistens ordförande ger svar på tal.

Svar på insändaren ”Signalistens vd visar arrogans mot de boende – igen” den 14 juni.

Att skribenten, Marzena von Semkov, liknar Signalistens vd vid diktatorn och mördaren Ceausescu är förvånande. Men det är ganska lätt att falla in i dagens hårda debatton, präglad av kommentarsfältens anonyma aggressivitet. Att Mitt i publicerar detta får nog också sättas på tidsandans konto.

Dock, några faktapåpekanden.

1. Vd är tjänsteman. Är det någon som ska angripas är det vi politiker i styrelsen som ger vd uppdraget. Vi står naturligtvis 100 procent bakom vd:s åtgärder. Skäll på oss, eller framför allt mig.

2. Det är byggnadsnämnden, inte Signalisten, som har sista ordet när det gäller byggnaders utformning.

3. Solna är en stad. Själva poängen med en stad är att hus står tätt. De skuggar varandra och de boende ser som regel andra hus från sina fönster. Signalisten har cirka 500 nya hyresrätter på gång. Dessa kommer oundvikligen att ta plats och synas. Vi har hittills inte hittat någon lösning på det problemet.

4. Signalisten bygger inte hyresrätter i Solna för att retas med medborgarna eller ens för att tjäna pengar. Bolagen har ett demokratiskt uppdrag från Solnas kommunfullmäktige och i förlängningen Solnas väljare. Det råder enighet om att Signalisten skall bygga hyresrätter. Bland annat för att det råder bostadsbrist i Stockholmsregionen.

5. Den som uppfattar bygget som ett ”Ceausescu-bygge” visar på sina bristande kunskaper om Rumänien under kommunisttiden. Ceausescu skulle ha byggt minst tio gånger större.

Magnus Nilsson (M), ordförande för Signalisten