Insändare: ”Informationen om boendeparkering är alldeles för dålig”

Kommunen borde informera bättre om reglerna för boendeparkering, anser skribenten.
Kommunen borde informera bättre om reglerna för boendeparkering, anser skribenten.

Som nyinflyttad till Danderyds kommun sökte jag boendeparkering från kommunen. Efter ansökan fick jag det efterlängtade ettåriga tillståndet. På detta står tydligt de regler som gäller för boendeparkering men ingenting om avgift. Motsvarande regler står också på Danderyds kommuns hemsida om boendeparkering alltså inte heller här något om avgift. Det står alltså INGENTING om någon kostnad för boendeparkering.

Nöjd över att få stå gratis parkerade jag min bil utanför min bostad. Månaderna gick men efter några månader började parkeringsböterna strömma in, tre på drygt en vecka. Förvånad och bestört tog jag kontakt med kommunen och fick då reda på att man förutom tillståndet också måste betala för sin boendeparkering.

Jag påpekade då att det inte finns någon som helst information om betalning varken på hemsidan eller på det erhållna tillståndet. Jag fick till svar att man på en helt annan webbsida nämligen sidan med frågor och svar kan hitta nödvändig information. Varför inte ha denna information på hemsidan i anknytning till övriga regler?

Om man, efter att ha läst all informationen om boendeparkering, inte har några frågor så går man knappast in på sidan om frågor och svar. Jag fick ingen förståelse för detta av tekniska kontoret. Jag skrev då till webbansvarig för boendeparkeringssidan men ingenting hände och jag fick inget svar.

Däremot fick jag några dagar senare ett mejl från en kommunanställd som skulle kontakta webbansvarig om detta. Veckorna går och ingenting händer. En mycket viktig information saknas fortfarande på hemsidan.

Varför inte upplysa nyinflyttade till kommun om att det för boendeparkering inte räcker med parkeringstillstånd utan att även en avgift måste betalas? Varför undanhålla denna information?

MABO

Vad tycker du? Skriv din insändare här!