INSÄNT: ”Jo, motocrossljudet är extremt störande”

Mitt i den 2 februari.
Mitt i den 2 februari.
Kommentar till artikeln ”Taggtråd nära orsaka olycka”:

Sandra Eriksson med make från Salem beklagar sig över inskränkta möjligheter att åka cross i skogen vid Riksten. ”Sandra kan inte tänka sig att ljudet är störande”.

Till Sandra och övriga crossåkare kan jag upplysa att er aktivitet är extremt störande. Det stör boende i både Riksten och Tullinge skog.

Framför allt stör crossarna alla oss som gillar att använda Brantbrink till vad det är ämnat för, nämligen motion och rekreation. Det är fruktansvärt att höra detta ständiga brölande.

Hur kan man vara så egoistiska som ni crossåkare? Det mest upprörande är att Botkyrka Motorklubb har en anläggning ett stenkast bort. Varför brölar ni inte där? Om det nu är så gemytligt med crossljud, varför åker då inte Sandra med make omkring på sin maskin i sin hemkommun?

Med Sandras erkännande svart på vitt har Ställföreträdande lokalpolischef P Sverin nu sitt livs chans att putsa brottsstatistiken i Botkyrka. Till och med någon praktikant borde kunna lösa detta fall.

Varför låter Botkyrka kommun detta pågå i åratal? Kommunen är ju annars så stursk i miljöfrågor. Att med stinkande tvåtaktare åka runt i skogen och krossa skalbaggar, möss, löss och fästingar är tydligen något som passar i sengångarkommunen Botkyrkas miljöprofil.

Jonas, Tullinge

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.