INSÄNDARE: Kaffestunderna som blev förstörda

Flygplan
Eftermiddagen blev förstörd då planens stora dieselturbiner vrålade, skriver en Väsbybo.
En läsare undrar varför politikerna låter flygen färdas över Upplands Väsby istället för att måna om människors hälsa.

Så kom äntligen den soliga vårdag som vi hade väntat på. Då vi kunde dricka  kaffe och saft med barnbarnen på uteplatsen vid deras radhus i  Nälsta i Vällingby.  Detta var en fredag eftermiddag och vi hade knappt satt oss ned förrän flygplanen som skulle landa på Bromma flygplats svepte förbi över taken  varannan minut.

Det gick inte att föra något samtal och den ena pojken som är lite  ljudkänslig gick direkt in och började bygga Lego, som säkert var roligare  än att bli lomhörd av dessa turboproppmotorer. Eftermiddagen blev  misslyckad, men Svedavia blev väl nöjda.

Helgen därpå kommer barnbarnen hem till oss morföräldrar i Upplands Väsby och vädret var väldigt fint för utomhuskaffe och hembakade bullar.

”Eftermiddagen blev  misslyckad, men Svedavia blev väl nöjda.”

Denna dag var det mycket svag nordlig vind. Vid nordliga och nordvästliga vindar har Svedavia fått en obegriplig dispens, från miljödomstolens  gällande förbud, att planen får flyga över de tätbebyggda områdena Upplands  Väsby och Rosersberg för att få till en rak inflygning till Arlanda. Trots att planen mycket väl kunde landa i kurvad inflygning och inte passera  över dessa områden.

Även denna eftermiddag blev förstörd då planens stora dieselturbiner vrålade och lämnade efter sig en svag doft av fotogen var tredje minut mellan ett och sex på eftermiddagen.

Jag kan inte förstå hur våra politiker av alla färger kan ignorera  människornas miljö och välbefinnande framför kapitalets intressen när alternativ finnes.

Ove Gustafsson, Upplands Väsby