”Kontanter – snart ett minne blott?”

Kontanter har blivit en ovanligare syn i Rotebro centrum, enligt insändarskribenten.
Kontanter har blivit en ovanligare syn i Rotebro centrum, enligt insändarskribenten.
Kanske är det dags att vi alla i Sollentuna och Upplands Väsby bojkottar detta köpcenter tills dess att det finns en kontantautomat ditsatt igen, skriver insändarskribenten.

Nu har jag bestämt mig för att rasa mot banker och butiker. Det heter ju så nu för tiden, rasa.

Tidigt i våras försvann uttagsautomaten i entrén till stora Coop i Rotebro. Personalen på Coop visste inte varför när man frågade. ”Den bara togs bort” sa man.

Lite senare när man byggde om entrén till Ö&B så tog man även bort uttagsautomaten vid entrén till Willys.

Det ryktades om att den skulle komma tillbaka men så har inte skett. Det går alltså inte att ta ut pengar överhuvudtaget vid detta köpcenter.

Självklart ska man kunna betala med kontanter om man så önskar. Jag använder själv kort en hel del men inte till mindre belopp.

Även vissa butiker börjar agera som bankerna mot sina kunder. Willys i Rotebro har stängt sina kontantkassor så när som på en.

Här försöker man tvinga kunderna till att betala med kort eller själv göra kassörens jobb och därefter betala med kort. Allt medan kön i den enda kontantkassan växer.

Kanske är det dags att vi alla i Sollentuna och Upplands Väsby bojkottar detta köpcenter tills dess att det finns en kontantautomat ditsatt igen. Då kanske de övriga butikerna agerar så att det blir ordning i Rotebros köpcenter igen.

Ett större agerande från politiker både lokalt och nationellt är också på sin plats. Utanför Sveriges gränser vet såväl banker som affärsidkare fortfarande vad kundservice är trots att man även där parallellt utnyttjar den nya tekniken.

Rasande Rese