Insändare: ”Lidingö behöver infartsparkering”

Bilden visar infartsparkeringen vid galoppfältet i Täby.
Fler parkeringar behövs – då skulle dagpendlarna spara 150 kronor, enligt skribenten.
Cyklande och gående prioriteras in absurdum, nu är det dags att tänka på bilisterna, skriver Anders Bergstedt.

I avvaktan på att man samsas om hur tågbron ska byggas borde man lösa det akuta problemet som är att Lidingö måste ordna mera infartsparkering. Vi har ju blivit gisslan då det gäller Ropsten, och cyklande och gående ska ju numera­ prioriteras in absurdum.
Med en infartsparkering på den outnyttjade jättestora planen norr om brogrenen skulle dagpendlarna spara cirka 150 kronor och få en stärkande promenad till och från Ropsten. Den tar bara en liten del av planen som samtidigt kan användas för annat.

”Det blev ju inget av de storstilade­ planerna på ett akvarium.”

Jag har försökt påverka tjänstemän och politiker, men gensvaret har varit att rada upp alla problem. Huvudargumentet är att platsen ska användas som upplag. Samtidigt anför man att det är oerhört värdefull mark som måste utnyttjas bättre trots att den stått outnyttjad i så många år och det kommer att fortsätta.
Det blev ju inget av de storstilade­ planerna på ett akvarium. Där skulle­ funnits 75 p-platser. Om man kommer på något storstilat utnyttjande av området kostar det noll kronor att återställa!

”Visa att ni kan samarbeta och handla snabbt för att lösa akuta problem utan att det kostar massor av miljoner!”

Jag påstår att detta är en närmast genialisk­ lösning som kostar små­pengar jämfört med miljoner som kommer att rulla till bron.
Jag uppmanar tjänstemän och politiker från alla partier att nu visa att ni kan samarbeta och handla snabbt för att lösa akuta problem utan att det kostar massor av miljoner!
Anders Bergstedt

 


Vad tycker du? Skriv din insändare här.