Insändare: Polisen behövs när Tyresö växer

Polis
"Utan poliser och ett ökande förberedande arbete i skolor och centrum kan våldet eskalera bortom kontroll" skriver Morgan SE Larsson.

Tyresö växer. Ändå flyttar polisen till Nacka och brandkåren står näst på tur. Detta trots att alla vet att närvaro och förebyggande arbete är A och O för ett tryggt samhälle.

Det är du och jag som tvingas betala för en sämre välfärdsstruktur i Tyresö. När jag drev Cafe Notholmen ökade problemen vartefter Tyresö Strand byggdes klart, horder av ungdomar vandaliserade varje helg och ingen reagerade. Notholmen har varit en skyddad del av Tyresö där ungdomar super och beter sig.

Jag vet att Tyresös ungdomar alltid varit svaga för sprit och tidigare mycket knark. Ja, många dog här precis som i Rågsved. Stora gäng bildades (utan Facebook) och spöade på varandra utan att polisen lade sig i för mycket, men när det spårade ur fanns de alltid där!

Utan poliser och ett ökande förberedande arbete i skolor och centrum kan våldet eskalera bortom kontroll.

När jag växte upp här fanns hundratals lag som spelade fotboll, handboll, basket, ishockey och schack som var min gren då – även om jag tacklade omkull sportfånarna.

När kommunen lägger nästan en miljard på olika sportanläggningar – var är satsningen på alla som vill göra något annat?

Morgan SE Larsson


Håller du inte med? Skriv en replik här!