Insändare: ”Samspel bättre än utspel i media”

Det behövs långsiktiga ramar kring kollektivtrafikens utbyggnad, anser skribenterna.
Det behövs långsiktiga ramar kring kollektivtrafikens utbyggnad, anser skribenterna.

Svar på insändaren ”Satsa på Roslagsbanan – med kontroll på ekonomin” den 17 maj.

Vi välkomnar att Socialdemokraterna i Täby, Vallentuna och Österåker nu sluter upp bakom Alliansens politik. En moderniserad Roslagsbana behövs för hela nordostsektorn. Det är tydligt att Socialdemokraterna är mer och mer splittrade internt och där S i landstinget står helt isolerade i sitt förslag att tvärt avbryta Roslagsbanans utveckling.

Genom att brett sträcka ut en hand till alla som vill vara med och konstruktivt utveckla kollektivtrafiken har Alliansen tillsammans med Miljöpartiet nått en lösning för en hållbar utveckling av kollektivtrafiken. När S gjorde orealistiska utspel i media så visade MP på stort ansvar för helheten. Det säkrar Roslagsbanans modernisering.

Hela Nordostsektorn behöver långsiktiga spelregler för att fungera. När vi nu går in i Sverigeförhandligen med 28 000 nya bostäder så krävs det ramar som håller över tid kopplat till utbyggd kollektivtrafik. Att Socialdemokraterna använder våra kommuner som en bricka i ett politiskt spel är något vi inte tolererar.

Täby, Vallentuna och Österåker står inför ökat bostadsbyggande, modernisering och utveckling. Det är dags att Socialdemokraterna i länet sluter upp för att förbättra våra kommuner istället för att ägna sin tid åt utspel och politiskt taktiserande. Tillsammans bygger vi våra kommuner bättre.

Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande Täby

Michaela Fletchter (M), kommunstyrelsens ordförande Österåker

Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande Vallentuna