Insändare: ”Slussen – ett enda elände”

Slussen som vi känner den förintas framför våra ögon, skriver insändarskribenten
Slussen som vi känner den förintas framför våra ögon, skriver insändarskribenten
Hur är det möjligt? Framför våra ögon förintas sakta Slussen som vi känner den. Det är ett schackrande om tillstånd och icketillstånd, om teknikaliteter hit och dit.

Knappast någon vanlig vardagsmänniska orkar hänga med alla debatter, konstateranden, motsägelser, anklaganden och korrigeringar av redan genomförda men inte ännu beslutade åtgärder – man blir vimmelkantig. Vad tycker ni/vi alla Värmdö- och Nackabor egentligen?

Känt sig trygga

Vi som måste ta vägen via Slussen, som inte har så mycket att välja på, och som det hittills fungerat så har det varit tämligen ok och inte “rimligt ofarligt”, utan vi har nog ganska trygga gjort våra resor till stan, och så var det med det.

Även SL-korten var schyssta emedan ganska okomplicerade och enkla att användas. Vad har hänt? Allt är upp och ner, och för äldre människor ganska krångligt, och dessutom har Slussen blivit ett enda elände på alla sätt.

Vad menas med ”mötesplats”?

Där företrädare för ett nytt modernt Slussen snackar sig fördärvade om “mötesplatser” – gud så korkat! – där har de sönder de naturliga befintliga och fungerande mötesplatser vi resande och Stockholmsbor ju alltid har haft – helt naturligt. Vad menar de däruppe egentligen med “mötesplatser”? Någon sorts tjusiga torg?

Illustrationer jag sett har varit skissiga, med antydda ranka, slanka, unga medborgare spatserande mellan blompottor och chica bänkarrangemang, helt otidsenliga figurer, så ser det inte ut när vi åker till och från jobbet, etcetera. – Sorgligt!
Hildegard Trinkies
Gustavsberg


Vad tycker du? Tyck till i ämnet – eller i ett helt annat ämne! Skriv din debattartikel eller insändare här!