Insändare: ”Stockbystallets ponnyer behöver mer plats”

Varje gång jag går nedför stallgången i stallet tänker jag på hur orättvist det är att alla ponnyer får stå i trånga spiltor fastbundna i väggen hela dagen. Medan de stora hästarna har stora boxar där de kan vara lösa och får mer plats. Man har även byggt ut för att alla stora hästar ska få boxar. Jag tycker detta är väldigt orättvist.

Ponnyer har samma behov av utrymme som hästarna. Ponnyer rids flera gånger per dag och sen ska de stå i ett trångt utrymme där det precis finns plats att ligga ner. Många i stallet säger att man inte kan ha boxar för att det inte finns tillräckligt med plats, men det hindrade inte från att bygga ut till de stora hästarna.

Att låta en häst stå i en spilta en hel dag är som att låta ett litet barn stå fastbunden i en garderob, dock med dörren öppen. När man har en egen häst så kanske man har den i en box. Ifall man då aldrig har varit med om att en häst står i en box så kan det bli svårt med den nya hästen som man velat ha så länge.

Jag tycker att stallet inte bara ska bry sig om hästarnas behov utan också de små ponnyerna som alla barnen rider på. Därför tycker jag att Stockbystallet borde skaffa boxar även för ponnyer.

Signatur: Klistermärken äger