Insändare: ”Underhållet av rulltrappor är under all kritik”

Står stilla för ofta, tycker skribenten.
Står stilla för ofta, tycker skribenten.

Jag åker så gott som dagligen sträckan Täby Kyrkby–Östra station/Tekniska högskolan–City/Stadshagen. Samtalsämnet för många är att gissa hur många rulltrappor som står still i dag. Jag ljuger inte om jag säger att på ovan nämnda sträcka så passeras ett stort antal rulltrappor varav hälften står still.

Rekordet var en av rulltrapporna vid Tekniska högskolan som går upp mot Östra station som stod still i över ett halvår. Till slut tog man bort beskedet när den skulle vara i trafik, det blev väl lite pinsamt! Den 4 april stod tre rulltrappor still ner mot perrongen på Tekniska högskolan.

Varje dag året runt står minst två rulltrappor still på nämnda sträcka? Varför är underhållet så dåligt och varför finns det aldrig synlig personal som reparerar?

Om det är okynnestryckande på nödstoppet, varför går inte personal ut och återställer det omedelbart? Det finns både spärrvakter och SL-center på stationen?

Det är inte okej att ta ut full avgift på månadskortet med dessa tillkortakommanden i servicen. Hissen är inget alternativ, nedpissad och går i snigelfart. Jag och många med mig vill gärna ha en förklaring av detta eftersatta underhåll av SL.

Något är galet!