Insändare: Undra hur Tyresö ser ut om 20 år?

Kommer kommunen bygga bort sig själva? Det undrar insändaren med bakgrund av byggboomen.

Vi har en enorm byggbom i centrala delar av Tyresö. Kommer kommunen att bygga bort sig själva precis som Åre gjort? Var är alla billiga bostäder och kommer vanligt folk ha råd att bo kvar i centrum?

Samtidigt har jag aldrig sett en miljökonsekvensbeskrivning som visar vilka miljövärden som påverkas av alla nybyggnationer och en hastigt ökande befolkning.

”Var är alla billiga bostäder och kommer vanligt folk ha råd att bo kvar i centrum?”

Vi bor trots allt intill Tyresta och alla verkar inte ha förstått innebörden av vad allemansrätten innebär med att elda hur som helst och släppa lös hundar utan koppel. Värst är när hundar badar i Albybadet eller i Barnsjön. Var är respekten för alla andra?

Trafiken är ett växande problem så varför placerades en ny rondell utanför TYBO i stället för brandstationen där vi har en högre trafikbelastning? Lovar att det blir en rondell utanför nybygget dit TYBO flyttar och alla andra får betala solidariskt.

Alleplan och Trollbäcken får ett lyft runt Vendelsövägen och många viljor finns om parken som en gång bara var våtmark. Så varför inte göra något riktigt bra ihop i stället?

Sedan tycker jag synd om alla som bor bortom Öringe då trafikkaoset kommer att bli totalt när alla sommarstugor blivit permanentbostäder. Varför förtätar man inte befintlig bebyggelse i Tyresö Centrum först?

Jag vill se polisstationen och en egen brandstation med de skatter vi har betalt här.

Morgan SE Larsson


Vad tycker du?

Tyck till i ämnet – eller i ett helt annat ämne! Skriv din debattartikel eller insändare här!