Min lokala hjälte

Insändare: ”Vallentuna behöver en turistbyrå”

Pröva åtminstone att ha en bemannad turistinformation under sommaren, anser skribenten.
Pröva åtminstone att ha en bemannad turistinformation under sommaren, anser skribenten.

Vallentuna kommun är en fantastisk plats. Här kryllar det av sevärdheter från olika tider och våra småföretagare börjar utveckla flera koncept inom besöksnäringsbranschen. Kommunen startade nyligen hemsidan Upplev Vallentuna som ska få turisten och Vallentunabor att uppleva allt som Vallentuna har att erbjuda.

Jag är övertygad om att den redan befintliga turismen (om än i sin linda) till Vallentuna kommer att växa framöver tack vare Upplev Vallentuna-projektet. För att möta flera besökares och nyfikna Vallentunabors behov så bör en turistbyrå/boendeinformation öppnas i Kulturhuset. Den behöver inte ta mycket plats och behöver inte alltid vara bemannad men i framtiden kommer ”Upplev och Göra-sektionen” i foajén inte vara tillräcklig.

Jag var nyligen på semester i Norberg i Västmanland och träffade där två unga glada och taggade tjejer i min egen ålder. De hade blivit anställda som turistvärdar av Norbergs kommun och skulle under sommaren hålla en turistbyrå öppen. Det finns lika mycket vikingahistoria i Vallentuna som det finns gruvnäringshistoria i Norberg. Därför måste en kommun som Vallentuna kunna åtminstone pröva att ha en bemannad turistinformation under sommaren.

Detta skulle vara ett viktigt delsteg i att stärka Vallentunas image som ett besöksmål och en av vägarna fram mot en stark besöksnäring och en positiv ekonomisk utveckling för kommunen.

Angus Carlsson

Håller du med? Klicka här för att skriva din insändare.