Välj ditt område
Så här kan de nya modulhusen på Bosön se ut.
Modulhusen – omdebatterade, men ger boende till flera nyanlända Lidingöbor.

Insändare: ”Vi kan vara stolta”

Insändare Det är roligt att som oppositionspolitiker ibland få lovorda majoriteten. Vi kan vara stolta i Lidingö över vårt flyktingmottagande.

Lidingö har klarat att ta emot alla de nyanlända som anvisades Lidingö under 2016.

Visst är en del av de bostadslösningar som används inte optimala, men nödvändiga. Tillräckligt med alternativ finns inte. Kommunstyrelsen beslutade i slutet av januari om 80 nya platser i Högsätrahuset, och 48 i Bosösvackan. Många på samma plats. Modulhusen vid Bosövägen har väckt oro hos en del närboende. ”Människor som man känner är man inte rädd för” säger en intervjuad i dagens Mitt i Lidingö och hon talar om ”en kultur där vi inkluderar”.

Oron som några har beror på att man inte känner personer på flykt från andra länder. Men möjligheten att få göra det är stora.

Många Lidingöbor har engagerat sig för att ge de som kommer till oss möjlighet att lära känna oss som bor här, vårt språk och vårt land.

Till dig som är orolig för dem som ska komma i år, kom till exempel till prata-svenska kaféet i Ansgarskyrkan måndagar 12–14! Tillsammans ska vi se ge de nyanlända som kommer i år ett värdigt och fint välkomnande. Vi ska fortsätta det fina integrationsarbetet.

En god grund är den stabila majoriteten för ett generöst flyktingmottagande. Bara Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, 3 av 51 mandat i fullmäktige, vill ta emot färre. Nu behövs att alla goda krafter på ön visar att medmänsklighet och solidaritet är vägen framåt, inte att stänga ute och hoppas att andra tar ansvar.

Sven Erik Wånell (V)


Håller du med? Skriv en insändare här.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Zalando öppnar lager i Kungsängen

Kultur

Följ med på vandring i Asplunds pärla

Jorma Toivonen som har Sexhistoriska museet hemma i villan i Skarpnäck
Nyheter

Jorma ställer ut sina erotiska prylar

Morgonkollen

Barnfamilj i Haninge utsatt för brandattentat

Talla Alkurdi och SL-kort
Nyheter

S vill ge halva priset på SL-kort i lågtrafik

Manchester United fans Geoff Hill
Sport

Rörstrandsgatan röd av Manchester United-fans