INSÄNT: ”Busskorten är för dyra”

Jag tycker att SL har för höga priser på sina busskort. Det finns ju människor som inte har råd.

De vill att man ska åka mer buss och tåg för klimatets skull, men det är ju lite svårt med SL:s priser. Jag tycker detta är ett stort problem, det här kan leda till att folk kommer att åka bil så fort de ska någonstans!

Jag tycker att SL måste sänka sina priser så att alla familjer har råd. Om det är så viktigt att åka kommunalt för att det är bättre så får SL ta och sänka sina biljettpriser. De flesta familjer med dålig ekonomi får inte hjälp med busskort.

Ännu bättre vore det om det var gratis att åka buss, för då skulle många fler börja åka buss och då skulle Sverige spara pengar när folk inte kraschar sina bilar och förstör vägen hela tiden. Så det blir större trafiksäkerhet. Mindre bilar, färre olyckor.

Jag känner en familj som har svårt med pengar, min kompis som är dottern i denna familj ville börja i en bra skola lite längre bort än den närmsta. Hon fick inget busskort av skolan, medan många andra fick, så hon skulle behöva köpa ett eget busskort. Men ett terminskort kostar cirka 800 kronor och det är ju inte så lite. Ett årskort kostar cirka 8 000 kronor.

SL:s priser är för höga, så jag uppmanar SL att sänka priserna mycket, eller helt, och själva tänka på miljön!

Arg miljövän

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.