Insänt: Det finns massor att göra för unga

Granängsringen
Det finns visst aktiviteter för ungdomar som bor i Granängsringen, anser insändarskribenterna.
Det finns massor av aktiviteter för ungdomar som bor i och kring Granängsringen, anser de insändarskribenten som svarat på insändaren "Ge våra unga en meningsfull fritid" den 11 oktober.

400 meter därifrån finns Nybodagården för alla upp till 16 år och i samma område Café Bonza för åldrarna 16-20.  Gårdarna har öppet alla veckans dagar och kvällar. Båda alldeles utmärkta ställen att träffa kompisar på med vuxennärvaro.

Vid Nyboda skola finns både konstgräsplan och multiarena för spontanidrott för den som vill. I somras byggde kommunen upp en basketarena och ordnade aktiviteter vid Skatepark 135 för de som var hemma i Tyresö.

Har ungdomarna egna förslag om aktiviteter de vill genomföra kan de ansöka om ”idépeng” från kommunen.

Sanningen är att ungdomar som bor i Granängsringen har närmare till många spännande aktiviteter än de flesta andra i kommunen. Att påstå något annat är osant.

Ett annat alternativ är ju naturligtvis att ni, som engagerade föräldrar, bjuder hem ungdomarna till er. Det skulle de säkert uppskatta.

Slutligen finner vi det synnerligen märkligt att undertecknarna av insändaren, alla är aktiva i Miljöpartiet i Tyresö. Vill ni vilseleda läsarna eller varför vågar ni inte framträda med partibeteckning?
För Alliansen i Tyresö
Dick Bengtson (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden
Anders Olsson (C), 1:e vice ordförande
Thomas Sundblad (L), gruppledare
Per Lindén (KD), gruppledare

LÄS MER

Insänt: Ge våra unga en meningsfull fritid