Insänt: Hur tänkte ni om förskolan?

Hur ska vi pedagoger på förskolan i Haninge kunna ge barnen vad de har rätt till när vi pedagoger inte får de rätta förutsättningarna?

Hur kan politikerna besluta att utöka tiden från 25 timmar till 30 timmar i veckan på förskolan för barn vars föräldrar är hemma, arbetslösa, sjuka eller föräldralediga, utan att ge förskolorna mer pengar till personal? Nu står vi inför ökade barngrupper och utarbetad personal.

Förra valet kunde vi se Socialdemokraterna lova mindre barngrupper och mer personal. Vart tog det vägen nu när de styr kommunen?

Det känns som det styrs rakt ner i stupet.

Det här drabbar barnen. Vi vill naturligtvis ta emot alla barn till vår förskola men vi måste också få förutsättningar att kunna göra det på ett bra sätt med bra kvalitet, inte bara barnpassning. Vi är stolta över vårt pedagogiska arbete, det här beslutet känns som ett hån mot oss och vårt arbete. Barnen är vår framtid. Låt oss på förskolan få möjligheten att bygga grunden riktigt bra.

Blir vi färre pedagoger/barn kommer det också att bli ännu svårare att få kolleger som söker sig hit och frågan är hur många som vill jobba kvar alls.

Det sägs att detta ska vara rättvist, men rättvist för vem? Inte kan det vara för barnen, som nu hamnar i större barngrupper och längre tid på förskolan.

Och inte kan det vara rättvist för personalen, för då skulle deras röster om oro lyssnats på.

Och om någon politiker vill svara på detta så undrar en enkel förskollärare : Hur tänkte ni?

Snart en förskollärare mindre

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.