Insänt: Jag är glad att kunna ge

Jag bor i en av de rikaste kommunerna och ser därför inte mycket av de enorma strömmar av flyktingar som översvämmar landet och som gör att nationalism och främlingsrädsla frodas.

Men lite av den stora världen kan ändå sippra in här: Vi har våra romska tiggare Den romska polare som sjung falsk, hes, med tandlös mun och dragspel vid Hemköpet ser jag inte mera.

Hoppas att han mår bra och har fått tillräckligt med småpengar för att förverkliga det han kom hit för. Jag saknar honom lite, för han kände igen mig, strålade när jag klev ur bilen, rättade till paraply som var fastbunden på ryggen och vrålade lite extra högt

Det finns också killar som bara sitter, sist var det en vars act var lite overdone för mig som nordbo. På väg ut tog han min hand och kysste den. Men vi fick båda ett gott skratt. Fast jag inte vet om vi skrattade åt samma sak.

Och då är vi inne på varför jag skriver av mig här. För en minister uppmanar oss att sluta ge pengar till tiggare med det gamla pseudo-argumentet: Bättre att pengarna går till Rumänien. Det gör det förstås inte med all byråkrati och mellanhänder som tjänar på transfereringar.

Den som vet bäst är inte myndigheten, men personen som har behov! Och då vill jag nämna att det finns två parter vid tiggeriet: donator och mottagaren. Donator förekommer inte i debatten!

Det är bra för Sverige att det finns en konfrontation med absolut fattigdom. För våra curlingbarn, för våra bortskämda vuxna men framför allt för den generösa delen av folket. Det känns gott att dela med sig!

Har våra myndigheter aldrig upplevt den stora glädja att ge en present till face to face till barnen och sätter de i stället samma belopp med en månadsöverföring på deras bankkonto?

Ett folk som har inlevelseförmåga vid direkt nöd, är solidariskt, utan ombud, med den fysiska person som ber om hjälp och inte skiljer på folk och folk, är ett bra och värdig folk!

johannes Wouters

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder.