Min lokala hjälte

Insänt: Jag kan inte alltid plocka upp bajset

”Ta upp efter din hund!” ”Är du IQ-befriad?! Plocka upp efter dig!” ”Till och med barn vet bättre…”

Ibland är det svårt att vara hundägare, man får stå ut med mycket negativitet. Klagomål från andra mindre vetande människor. Speciellt om hunden råkat bli sjuk.

Vi hundägare har ett ansvar, och vi har ständigt folk som glor på oss. Det klagas jämt att man ska plocka upp efter sin hund, men problemet är att de klagar på fel människor.

Jag plockar alltid upp efter min hund, men när ens hund blir sjuk så går det sällan att plocka upp soppan som blir.

De hundägare som aldrig tar upp efter sig är dom som ger resten av oss ett dåligt rykte, och det är oftast vi som får ta största smällen.

Jag plockar upp efter min hund, men det går inte om ens hund blir sjuk och bajsar vatten, det är ju omöjligt att ta upp.

Men sanningen är att om min hund bajsar löst så tar jag upp någon annan hunds lort som finns i närheten. Bajsar min hund löst och det är vinter ute, ja då låter jag det ligga tills nästa promenad och tar upp den då.

Märker jag att jag glömt påse, då tar jag den korven vid nästa promenad.

Och råkar min hund bajsa där det ligger en gammal, skruttig korv precis bredvid, ja då kan jag ju lika gärna ta upp den också när jag ändå håller på.

Varför inte? Jag hatar att trampa i hundskit, finns inget värre och äckligare, men om jag ändå tar upp någon annans skit samtidigt som jag håller rent efter min egna, så kan jag med gott samvete låta min hund bajsa löst när han är sjuk.

Även om det inte är min uppgift att hålla rent efter andras hundar så tycker jag att det blir trevligare om jag faktiskt gör något åt saken än sitta och gnälla om det, och jag tycker fler borde göra detsamma.

MickeandI