Insänt: Har ni ens pratat med ungdomarna?

"Har ni ens pratat med ungdomarna?" undrar skribenterna som svar på insändaren ”Det finns massor att göra för unga” den 25 oktober:

Vi vill börja med att understryka att arrogansen som den styrande alliansen uppvisar inte är, vad vi kan se, vägen för demokrati och öppenheten här i kommunen och i samhället i allmänhet.

Vi uppmanar de ansvariga politikerna att genast klättra ner från sina höga hästar och besöka de berörda områdena, i stället för att plädera från kommunhuset eller fullmäktigesalen i gymnasiet.

Frågan är om de två-tre timmarna som erbjuds av er nämnda ungdomsverksamheter är tillräckliga? Om de verksamheterna som finns är tillräckliga för det antalet unga som finns i området? Skateparken och basketplanen är jättefina, men kan inte användas på vinterhalvåret. I parkourdelen framför Nyboda skolan är det i sällan man ser folk.

Om det fanns verksamheter som nådde den stora ungdomsgruppen skulle ingen behöva hänga på torg och i portar så ofta. Det är möjligen så enkelt att det som ni politiker tror lockar dessa ungdomar, inte gör det. Det är vuxna och politikers ansvar att lyssna på ungdomarna vad de vill, även på de som inte sportar eller vill hänga på en ungdomsgård vilket majoriteten av ungdomar inte gör.

Har man pratat med ungdomarna, undrar vi?

Beträffande hur vi undertecknat vår insändare, så är det faktiskt så att en del personer inte är heltidspolitiker utan har engagemang i föreningar och organisationer och arbetar med olika saker.  Er fråga är bara löjlig eftersom vi representerar civilsamhället och inte har förankrat detta i något parti för att kunna ha rätt att tala. Därför skriver vi inte under med  partibeteckning. Det är väl en självklar rättighet i ett demokratiskt samhälle?

Julia Fedioutchek, stud. statsvetenskap
Luis Arias-Vera, pedagog
Nasrin Esfandiari, genusvetare
Alejandro Ozano, Logistik och transport
Nina Dahl, beteendevetare
Peter Söderlund, grundare X-con

 

LÄS MER

Det finns massor för unga att göra

Ge våra unga en meningsfull fritid