Insänt: Så vill M satsa på Rågsved

Sverige, Stockholm och Rågsved står inför stora utmaningar. Vi hoppas att Statministerns besök adresserar de faktiska utmaningar som finns. Istället för att enbart använda Rågsved som en plats för startskottet för S nya kampanj om den svenska modellen, där vi är överens, tyder på att S står svarslösa inför dagens samhällsutmaningar.

Rågsved har drabbats hårt av skjutningar samt hot och våld mot blåljuspersonal. Vi önskar att Statsministern skärper straffen för denna typ av brott. Vi behöver även fler lokala poliser som kan jobba långsiktigt i området och införa utökad kameraövervakning på otrygga platser.

Rågsved behöver också fler människor i sysselsättning, därför vill vi säkerställa att utbildning ges. Hittills har den rödgrönrosa majoriteten sagt nej till en viktig friskoletablering i Rågsved. Rågsvedborna önskemål måste gå före ideologi.

Vi vill införa två nya jobbtorg gentemot gruppen nyanlända, för att öka möjligheterna till det första viktiga jobbet. För att fler nyanlända kvinnor snabbare ska komma in i samhället föreslår vi att svenska med baby och öppen förskola kombinerat med SFI ska inrättas, språk är nyckeln till ett jobb.

Vi vet att det finns aktörer som arbetar för ett tryggare Rågsved, närboende arrangerar gatufester, manifestationer och trygghetsvandringar. För att inte låta de händelserna som drabbat Rågsved ta över, behöver mer göras för att öka tryggheten. Rågsved förtjänar mer – fler jobb, en bättre skola och ett tryggare bostadsområde.

Anna König Jerlmyr (M) Oppositionsborgarråd, Stockholms stad

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder.