INSÄNT: ”Ta tag i Hallunda centrum!”

Försäkringskassan blir kvar i Hallunda centrum. Ingen har väl kunnat undgå den nyheten. Men risken är stor att detta bara blir en pyrrhusseger.

Hallunda centrum saknar sedan en längre tid ett betalningsstarkt kundunderlag som efterfrågar det utbud av varor och tjänster som nuvarande butiker erbjuder.

Butiksägare är i flera fall nära konkurs eller skuldsatta och andra överväger försäljning av sin verksamhet. Stora butiksytor och vissa kontorslokaler står outhyrda.

För att mildra konsekvenserna av den negativa ekonomiska utveckling som drabbat butikscentrumet Hallunda, och som därmed negativt påverkar attraktiviteten hos Hallunda och Norsborg som bostadsområden, har Moderaterna och Liberalerna i Botkyrka föreslagit i kommunstyrelsen att den röd/gröna majoriteten ska ta tag i problemen för Hallunda centrum.

Det handlar om att kommunledningsförvaltningen ska ges i uppdrag att upprätta en dialog med Hallunda butikscentrums konkursförvaltare med syftet att klargöra möjligheterna till en snar försäljning av Hallunda butikscentrum – och vad Botkyrka kommun skulle kunna bidra med för att en sådan situation skulle kunna uppstå.

Jimmy Baker (M) och Lars Johansson (L)

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.