Insänt: Ungdomsidrott slängs ut ur hall

Fel att tvinga bort idrotten från SL-hallen anser skribenten.
Fel att tvinga bort idrotten från SL-hallen anser skribenten.

SL-hallen, Nybodaterminalen, i Midsommarkransen har varit hemort för Spårvägens bordtennisklubb sedan lång tid 1960-talet.

Massor av ungdomar har börjat sin pingisbana i hallen. Många medaljörer i SM, EM, VM och OS har börjat sin bana i SL-hallen, bland annat Mikael Äpplet Appelgren och Jan- Ove Waldner.

Idag har vi en verksamhet som omfattar barn, skolungdomar, senior- och veteranspelare. Under en normal vecka besöks hallen av minst 600 bordtennisspelare och inom Innebandycenter rör sig cirka 3000 personer, bland annat från flera skolor.

Till detta kommer judoverksamheten.

I SL-hallen bedrivs en friskvård som ligger helt i linje med landstingets kärnverksamhet. Nyligen damp en skrivelse ner som berättade att lokalerna kan tänkas komma att nyttjas för Spårvägsmuseet.

Detta kommer att resultera i en uppsägning för avflytt av Innebandycenter och Spårvägen BTK och SPIF Judo.

Landstinget väljer en byggnad som idag används av 300 000 idrottsutövare per år, som synes sakna tillgänglighet för rörelsehindrade och som i övrigt kräver en rejäl ombyggnad för museiverksamhet.

Vi förstår att Nybodaterminalen på sikt kommer att omvandlas till bostäder med mera, men att tillfälligt flytta Spårvägsmuseet till SL-hallen och köra ut en stor idrotts- och ungdomsverksamhet verkar inte genomtänkt.

Åke Andersson Spårvägens bordtennisklubb

Fakta

Tyck till du också!

Gör din röst hörd – skriv en insändare här.