INSÄNT: ”Vad vet ni om era barns pedagoger?”

Om du är förälder till ett barn i Tyresö kommun som går i skolan möter du förmodligen en och annan pedagog som dagligen ser, bekräftar, lär, uppfostrar och engagerar sig i ditt barn. Allt för att just ditt barn ska utmanas och erövra så många förmågor som möjligt och nå de nationella kunskapskraven, ha roligt i skolan och hitta sin unika väg i livet.

Hur insatt är du i den människans möjligheter att göra ett så bra jobb som möjligt för just ditt underbara barn?

Vet du vad man tjänar på ditt barns skola i förhållande till andra kommuner? Hur gör man med vikarier? Springer lärarna runt och täcker för varann eller finns det en vikarieförmedling att tillgå? Hur ser sjukfrånvaron ut för pedagogerna runt ditt barn? Får ditt barn aktuella läromedel? Håller man efter lokalerna? Om ditt barn har speciella behov, finns det specialpedagoger att tillgå eller har man satt in fritidspersonalen i klassen som enda resurs?

Den enskilt viktigaste tillgången för ditt barn är ditt barns närmaste pedagoger i förskola, skola och på fritids. De kommer att prägla ditt barn för livet. Ta reda på hur de har det och visa att du genom påverkan och aktivt arbete kan göra skillnad

Det är mycket som händer nu i Tyresö kommun som ni föräldrar måste känna till, och vi pedagoger ser att det finns en stor risk att man utarmas på skicklig personal beroende på arbetsbörda, organisation och det negativa löneläget. Ditt barns älskade lärare tjänar förmodligen sämst i hela söderort och det glada leendet du möter är förmodligen en ren reflex för att inte gå sönder under arbetsdagen. Visa att du kan göra skillnad!

Trött pedagog