”Jag vill höra när de ansvariga säger att allt var värt pengarna”

Kungsängens nya torg, Upplands-Bro kommun.
Den 1 juni inviger kommunen Kungsängens nya torg.
Jag kommer absolut att närvara vid invigningen av Kungsängens nya torg den 1:a juni. Endast för att se och höra Upplands-Bro kommuns ansvariga tala varmt och högtidligt om Kungsängsbornas nya ”drömtorg och stolthet”, skriver insändarskribenten Christian Svärdshammar.

Jag vill se när man rakryggat och med en tår i ögat klipper bandet runt den nya fontänen, eller 12 osynkade vattenläckor om man vill kalla det för något annat.

På en öppen, inbjudande, samlande mittpunkt med bra belysning. Mycket grönska, medelhavsfeeling och gott om sittplatser. Eller en ökeninspirerad, överdimensionerad plattläggning med fotbollsarena-strålkastare, borttagen grönska och feldisponerade läktare med svår ischias-påföljd, om man vill kalla det för något annat.

Jag vill höra när de ansvariga säger att allt var värt pengarna (25 miljoner till dags dato) och att kommunens invånare har fått det Kungsträdgårdsliknande drömtorg med wow-faktor som de verkligen önskade sig i en sann och fin medborgardialog med kommunen.

Detta kommer tydligen att ske med pompa och ståt i form av bandklippning av den tekniska nämndens ordförande, ballongvikande clown, människor på styltor, sockervadd och glass.

Festen kan med andra ord börja ohämmat för Kungsängsborna.
Vem vill missa en sådan viktig happening.
Klart man kommer den 1:a juni.

Christian Svärdshammar