Kärleksbrev till Råcksta

Nu älskar insändarskribenten Mimmi Råcksta.
Nu älskar insändarskribenten Mimmi Råcksta.
När insändarskribenten Mimmi flyttade från söderort till västerort kände hon sig först inte hemma. Vad var det hette det - Rockstar? Men kvinnan som ofta sitter vid tunnelbanan har lärt henne älska sin nya hemort - läs hennes kärleksbrev till Råcksta.

Jag känner mig nyinflyttad, trots att jag har bott i Råcksta i 2,5 år. Jag kommer ursprungligen från Botkyrka. Där kan jag vad alla gator heter och har genom åren samlat på mig en massa historier från hela kommunen.

”Att jag blev kär i min nya hembygd beror på historierna jag har upplevt.”

Jag hade aldrig hört talas om Råcksta innan jag flyttade hit. Vällingby nämns som referenspunkt när jag berättar vart jag bor. ”Rocksta?” ”Rockstar?” Det är ett roligt namn!

Jag trivdes redan från början här, trots att vår lägenhet är iskall. Att jag blev kär i min nya hembygd beror på historierna jag har upplevt.

”Hon visar för mig vilken vänlighet, medmänsklighet och grannkänsla det finns här i Råcksta.”

Jag vet inte om du känner den supertrevliga kvinnan som brukar sitta utanför Råcksta tunnelbanestation. Många verkar gilla henne. Hon sprider en snäll energi. Hälsar på alla. Hon verkar inte ha mycket. Hon har sovit ute många nätter, bland annat i tunneln vid Råcksta centrum. Jag ser fler och fler människor bli tjenis med henne. Män, familjer, äldre damer, ungar, affärsidkarna och självklart hennes familj. Förra julen hade många lämnat julmat i tunneln. I år var det julklappar.

Hon visar för mig vilken vänlighet, medmänsklighet och grannkänsla det finns här i Råcksta. Det är ingen självklarhet i dessa tider. Jag är tacksam att få vara i vad som känns som en oas av anspråkslös jämlikhet.

Jag vill fortsätta att hjälpa till att kultivera detta för det kommer inte utan att man aktivt jobbar för det. Nu ska jag sluta säga att jag är nyinflyttad …

Mimmi