”Vi kommer att stänga av Sibeliusgången”

Insändarskribenten vill att höj- och sänkbara pollare ska sättas upp.
Insändarskribenten vill att höj- och sänkbara pollare ska sättas upp.
Vansinnesfärder med mopeder och bilar sätter skräck i gångtrafikanter på Sibeliusgången.
Nu vill Bengt Ohlsson (S) Akallabo och ordförande för Socialdemokraterna att höj- och sänkbara pollare ska sättas upp.

Svar på insändaren ”Skydda oss från bilar på Sibeliusgången” den  6 mars:

Signaturen Bengt H skriver med rätta om eländet med biltrafik på ”gågatan” Sibeliusgången. Vi ser gamlingar med rollator trängas åt sidan, föräldrar som desperat försöker samla ihop 2–3 småbarn, och så vidare.

Vi alla som går på Sibeliusgången måste kliva undan för att släppa fram bilister. Den allra mesta av biltrafiken är onödig – det handlar om folk som är för slöa eller hänsynslösa för att gå 20–30 meter från en parkeringsplats. Det är en oacceptabel situation.

Jag och några av mina kompisar i Akalla S-förening har tagit upp detta med våra representanter i stadsdelsnämnden – och nu kommit en bra bit på väg. Problemet är att en del biltrafik – ambulans, färdtjänst, etcetera –är nödvändig. Man kan inte stänga av helt.

Men nu finns i verksamhetsplanen 2018 att höj- och sänkbara pollare ska sättas upp. Bara de som måste in får möjlighet att sänka ner pollaren och köra in på Sibeliusgången.

Jag räknar med att arbetet kommer i gång i vår. Det är trögt och besvärligt att lösa till och med lokala problem. Men tillsammans går det.

Bengt Ohlsson (S) Akallabo och ordförande
för Socialdemokraterna