”Kommunen är ute och cyklar”

Det pågår många satsningar på cykelbanor. För många, tycker insändarskribenten.

”Arbetet pågår för fullt med den överdimensionerade cykel- och gångvägen längs Sollentunavägen. Säkert bra för den som vill cykla snabbt genom kommunen.

Förra året avslutades en mindre breddning av den glest trafikerade Strand-vägen, som nu fått två separata fält för cyklister.

Redan i höstas märkte jag att ett nytt, ”mystiskt” projekt var på gång. Något slags fordon hade markerat tydliga spår i gräsmattan parallellt med Strandpromenaden på sidan närmast Edsviken.

Strax efter nyår fick jag svaret i lokaltidningen: ”breddning av befintlig gångbana till gång- och cykelbana på Strandpromenaden”.

Men hallå! Nog har jag märkt att politikerna i kommunhuset har fått cykel-vägar och cyklar på hjärnan, men hur många cykelvägar ska det bli?

Hur många träd och buskage, bland annat ett stort bestånd slånbär, ska skövlas längs den vackra, populära promenaden? Ska en bit mark också konfiskeras från Turebergs båtklubb och parkeringen bredvid för att dra fram cykelvägen? Och hur blir det nedanför Sollentunavallen upp mot Slottsparken, där det inte ens finns plats för en breddning?

Jag vet inte hur många planerare och byråkrater som sitter i kommunhuset. De måste tydligen ständigt hitta på nya projekt, något som de nu kallar visionsarbete, för att göra rätt för sin lön.

Nu satsas 38 miljoner kronor enbart på gång- och cykelbanor, och detta ska, enligt Sveriges mest skrytsamma kommun, göra Sollentuna till landets ”bästa cykelkommun”.

Det verkar inte vara särskilt många som cyklar i kommunen, och om makthavarna tror att alla dessa cykelvägar kommer att öka cyklandet märkbart så är de verkligen ute och cyklar (hehe).

Jag gör ”tummen ner” för detta.

Mitt förslag är: avskeda hälften av byråkraterna innan hela Sollentuna har ödelagts!”

Uffe i Häggvik

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.