”Den lata konstnären och snoppens lockelse”

Blå penis av Carolina Falkholt.
Bara tröttsam, tycker en kritisk insändarskribent.
"Släpp i stället fram de talangfulla konstnärer som kan måla något nytt, som får mig uppriktigt ursinnig", skriver insändarskribenten Jimmy Svensson.

Att ställa ut ett könsorgan är den enklaste, lataste vägen för en konstnär som saknar egna idéer. Någon gång i tiden var det att bryta ny mark att ställa ut ett könsorgan i det offentliga rummet, men det var fyrtio, femtio år sedan, lågt räknat.

Konstverket blir i dag mer som en fräck vits som var chockerande och rolig första gången du hörde den, men efter för många upprepningar är det nu ingen som ens orkar dra på smilbanden längre.

Det här kan vara svårt för konstnären att förstå. Som konstnär så är det bästa av allt med att måla en kuk på en husfasad att det är så lätt att tolka all form av kritik som ett bevis på att ett tabu ändå har brutits. När kuk-konstnären får se insändare som denna så bubblar hen över av stolthet för att ha lyckats skapa en sådan fantastiskt stark reaktion med sitt konstverk.

Tyvärr har konstnären inte fått någon att bli upprörd; det är bara tröttsamt.

Släpp i stället fram de talangfulla konstnärer som kan måla något nytt, som får mig uppriktigt ursinnig. Det ser jag fram emot.

Jimmy Svensson

Grannarna: ”Vi gillar den blå snoppen!”