Lågt att ge sig på tjejer

Att våra unga män och killar trakasserar tjejer ensam eller helst i grupp har blivit ett fenomen som ingen kan vara stolt över! Att halva befolkningen känner rädsla utomhus på kvällen och natten är inget nytt men att den skräcken måste späs på och bekräftas av de som anses vara boven i dramat är ju helt absurt.

Hur känner man sig som 19-årig tjej som sitter ensam i tunnelbanevagn omringad av unga män och deras hundar på väg mot slutstationen där alla kommer att kliva av. Detta är mardrömmen för många unga tjejer. Och allt för många har upplevt det personligen.

När jag som mamma blir uppringd mitt i natten av min skräckslagna dotter som inte vågar gå hem från tunnelbanan, som gråter och skäms att stå där som ett offer. Det gör så ont i mig att det går inte att beskriva.

Hon upplever att dessa killar vill henne enbart illa. De vill håna henne, göra henne otrygg och osäker. De vill sätta henne på plats och tala om för henne att hon är inget värd och att de har rätt att behandla henne som de vill.

Ingen, inte en enda av dessa själv så osäkra unga män har stake nog att sätta stopp för det. Att sätta ner foten och säga att detta är inte okej. Detta får inte ske. De bara följer strömmen likt döda fiskar.

Skäms ni inte?!

Sömnlös mamma