Min lokala hjälte

”Landstinget jobbar mot kommunen”

Busstrafiken i Järfälla har försämrats kraftigt. Det går stick i stäv med kommunens planer, menar en politiker i den styrande koalitionen.

”Jag är djupt besviken på Moderaterna och deras stödpartier i landstinget som så kraftigt försämrat kollektivtrafiken i Järfälla.

I stället för varje halvtimme går nu många av bussarna endast en gång i timmen, det gäller viktiga busslinjer som till exempel 547, 548, 551, 552 och 560.

I stället för att göra kommuninvånarna allt mer bilberoende borde vi tvärtom göra allt som går för att underlätta för människor att välja de klimat- och miljösmarta alternativen.

I den styrande majoriteten i kommunen (MP, S och C) arbetar vi hårt med detta. Med en ny miljöplan höjer vi ambitionerna väsentligt, inte minst när det gäller trafik och samhällsplanering. Där prioriteras gång- och cykeltrafikanter framför andra transportslag.

Bostäder byggs i lägen som har nära till pendeltåg och bussar. Viktiga miljökrav ska ställas på transporter i verksamheter som vi betalar med våra skattemedel, såsom äldreomsorg, skola, förskola.

Bilpool startas, förmånscyklar ska erbjudas kommunanställda med mera. Kort sagt – vi gör det lättare, inte svårare, för Järfällaborna att välja det som är bäst för miljön och klimatet.”

Elin Odesson (MP) ledamot i kommunfullmäktige och socialnämnden i Järfälla.

Här kan du läsa fler insändare.

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.