”Låt buss 567 gå en annan väg”

I och med alla problem med framkomligheten med buss 567 så kanske det är bättre om man drar om sträckan, tycker insändarskribenten.

”I Barkarbystaden på busshållplatsen för 567 står det en trafikledare. Han vill ta betalt innan ens bussen kommit. Sen kommer en liten buss och han packar in oss som sillar. Bussen drar gasen i botten och vi vinglar fram och tillbaka.

Problemet är ju inte vi, utan bron och att man inte ökar turtätheten. Det mest fantastiska vore att 567 som går mot Sollentuna inte går över bron utan direkt till Akalla och Tunnelbanan. Dit många gärna skulle åka i stället om inte bussen då var tvungen att åka fram och tillbaka över bron.

Hur svårt kan det vara om varannan tur gick mot pendeln och varannan direkt mot Sollentuna? Dessutom vill ju många hoppa av innan bron och gå över i stället för att fastna på andra sidan med bussen.

Eller vad säger ni? Ska vi inte ha en buss direkt till Akalla tunnelbana? Om det inte skulle vara ett behov så undrar jag varför tunnelbanan ska byggas ut till Barkarbystaden.”

Tova

På vår debatt-sida kan du läsa fler insändare.

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.