Insändare: ”Många problem med sophjälpen”

Det finns flera problem med "hjälpen" vid återvinningsstationerna, anser skribenten.
Det finns flera problem med "hjälpen" vid återvinningsstationerna, anser skribenten.

Svårt ämne detta. Det känns som att hur man än väljer att agera eller tycka blir man värderad negativt. Alltså väljer jag att agera enligt mitt sunda förnuft.

Jag har inte bett om assistans med att sortera mina sopor. Jag blir ganska bryskt påhoppad trots att man försöker förbli vänlig. Det ropas ord efter de som inte vill ha dessa tjänster på ett ganska fult sätt. Min fru vägrar att åka till Arninge eller till Kyrkbyn.

Så har vi då de som är väldiga kompisar med dessa sopväktare. Ni som kommer med kassar med kaffe och mackor samt ni som ger pengar till en ny företeelse i samhället som är undantagna all former av skatter med mera.

Jag känner att här är det någonting som är samhälleligt fel. Är det korrekt agerande enligt lokal hälsovårdsstadga att hantera sopor på detta sätt? En del av soporna slängs inte utan tas tillvara för något annat ändamål.

För mindre än ett decennium sedan var tiggeri i lag förbjudet. Ingen törs prata om det. Tyst acceptans gäller. Politiker ser åt ett annat håll.

Var blir nästa betalstation? Nej, våga vägra detta, annars tar det aldrig slut.

Nej till tiggeri

Mer kommer att slängas i soporna

Har hört flera liknande berättelser och är rädd för att man i stället kommer att kasta tidigare sorterat skräp i hushållssoporna. Dessutom har de flesta inte kunskap om vilken container skräpet ska kastas i, utan kastar i fel. Inte konstigt eftersom de ofta inte kan läsa svenska. Flera av mina vänner tycker det är jobbigt att tackla problemet och undviker nu att gå till återvinningen. Synd på bra miljötänk.

Kan man inte lösa detta på något annat sätt? Varför är vi så rädda att säga ifrån?

Miljövän

Vad tycker du? Skriv en insändare här!