”Överklassen 
förnekar sig inte”

Insändare
Båtar, bilar och Lidingömoderaterna.
”Moderaterna vill dessutom ha allt till sin egen samhällsklass utan kostnad; fri boendeparkering oavsett hur många fordon du parkerar, fler båtplatser oavsett vad det kostar för miljön/klimatet eller andra konkurrerande användningar. Båtlivet konkurrerar faktiskt med andra intressen, inte bara klimat och miljö”, skriver insändarskribenten.

Överklassen förnekar sig inte. Nu vill Moderaterna ha fler båtplatser på Lidingö, en önskan, som är svår att argumentera emot.

Vad som är lättare att angripa däremot är deras syn på ”båtkörkort” och båtskatt. För att inte tala om deras negativa hållning till alkoholrestriktioner.

Det här är samma moderater, som tidigare tagit ett internt beslut att aldrig tillåta fartkameror på Lidingö.

Nej, de som har råd att skaffa snabba bilar och båtar ska få köra dem som de ”behagar”. Det ingår ju i deras ideologi om ”ägardemokrati”. Vi andra som kan hotas till livet av deras framfart, eller får vår frihet begränsad genom att inte våga vistas där dessa självutnämnda ”hjältar” härjar, ägnar man inte en tanke.

Moderaterna vill dessutom ha allt till sin egen samhällsklass utan kostnad; fri boendeparkering oavsett hur många fordon du parkerar, fler båtplatser oavsett vad det kostar för miljön/klimatet eller andra konkurrerande användningar. Båtlivet konkurrerar faktiskt med andra intressen, inte bara klimat och miljö. Det kostar också för samhället, vilket motiverar en båtskatt.

Och återigen körkortet; jag är övertygad om att många moderater också skulle tycka det var befogat att båtar över visst tonnage eller hastighet, krävde körkort. Alla är inte så populistiskt ”snabbtänkta” som 
Daniel Källenfors & co.

Kaospiloten