”Politiker, hur tänker ni?”

Insändarskribenten är inte imponerad över stadens exploateringsplaner.
Insändarskribenten är inte imponerad över stadens exploateringsplaner.
1 300 bostäder per år är orimligt mycket, och nedgrävningen av järnvägen är slöseri med pengar. Det tycker en sundbybergsbo som frågar sig hur stadens politiker tänker.

”Politiker, hur tänker ni? Sundbyberg. Sveriges till ytan minsta kommun. Och de blågröna vill bygga 1300 nya bostäder. Per år! Och det efter att Socialdemokraterna tvingats avgå på grund av att man, som Jonas Nygren uttryckte det, byggt för mycket.

Av det man vill bygga så har man räknat med 25 procent hyresrätter. Bara 25 procent, när det råder bostadsbrist. Samtidigt låter man de boende i kommunen ombilda till bostadsrätter, något som jag anser borde förbjudas. Det är ju trots allt hyresrätter som behövs. Allt behöver inte drivas på vinst. Chockande va?

M och S vill bygga i Igelbäckens naturreservat. Det är ett naturreservat av en anledning, alltså ska man inte bygga där. Man har inte råd att bygga några nya skolor, men man har tillräckligt många miljoner att lägga på något så onödigt som att gräva ner järnvägen. Nya skolor kommer ju att behövas om man bygger flera bostäder. Satsa på det istället.

Kan någon snälla säga mig hur våra nuvarande politiker tänker? Om de tänker överhuvudtaget”.

Frustrerad Sundbybergare