Priserna har inte varit orättvisa

BILDEN ÄR ETT COLLAGE.
BILDEN ÄR ETT COLLAGE.
Kultur- och fritidsgalan borde inte delas upp, det skriver Lotta Stjernfeldt (M), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Tack för dina synpunkter på Kultur- och idrottsgalans utformning och ditt förslag om att det skulle kunna vara en kulturgala år 1 och en idrottsgala år 2.

Det är åttonde året som kommunen anordnar Kultur- och idrottsgalan och det är ett tillfälle att visa uppskattning för alla engagerade människor både inom kultur och idrott då de gör en stor och värdefull insats för föreningslivet i Tyresö. En gala för dem och för våra kulturpersonligheter som vi delar ut kulturstipendier till känns helt rätt!

Jag har tittat bakåt hur utmärkelserna varit i kategorin Årets förening och vid tre tillfällen har det varit en idrottsförening som vunnit och vid två tillfällen en kulturförening som fått priset.
Sedan 2016 har man delat upp Årets förening i kultur och idrott vilket gör att man vinner i sin ”egen kategori.” Årets kulturförening 2018 blev Tyresö Jazz och Blues Club och Årets idrottsförening blev Tyresö FF.

Lotta Stjernfeldt (M) ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Svar på insändaren Dags att göra om Kultur- och idrottsgalan 3 april: