”Rörelsepauser i skolan får oss att orka”

Aktivitetsstöd idrottsföreningar; Innebandy; idrott; unga vuxna; satsning på idrotten
Rör på dig och må bättre, uppmanar Vistaskolans elever.
Res på er, lägg undan läsplattan och rör på er. Det uppmanar en klass på Vistaskolan som tävlar om att bli utsedd till den piggaste klassen.

Vi är klassen som tar initiativ och inspirerar.

Studier visar att de flesta elever inte kommer upp i en timmes pulshöjande aktivitet per dag. Andra studier visar att tjejer i gymnasiet rör på sig minst och att det försämrar betygen. Det ger stora konsekvenser.

En studie visar att de som oftast kan koncentrera sig idrottar mer än dem som har svårare med det.

I skolan i dag är det många uppgifter där man ska sitta och skriva, till exempel på iPad eller sitta enskilt och arbeta. Då är det viktigt att bryta av med någon en gemensam uppgift, där alla kan bidra. Ett smart val är  att låta eleverna köra en rörelsepaus. Det ger också bättre gemenskap i klassen, då det inte handlar om skoljobb, utan något som de flesta tycker är kul.

Smart att träna

Vi har deltagit i en tävling som handlar om att röra på sig mer. På webbsidan piggasteklassrum.se kan man rösta på oss, 6c på Vistaskolan.

Ni kanske tycker att detta  tar av skoltiden, och det gör det, men det gör inget. Studier visar att för exempelvis tjejer i gymnasiet påverkas inlärningen negativt när de inte idrottar. Det är smart att ta lite av skoltiden till en rörelsepaus.

Vår klass har gjort en video på saker man kan göra för att få i gång kroppen, för att sedan kunna arbeta mer koncentrerat och effektivt. Se den på piggasteklassrum.se.

Piggaste klassen – 6c på Vistaskolan