Rörigt var bussen i Hägernäs ska stanna

Rörigt med hållplatserna, anser skribenten.
Rörigt med hållplatserna, anser skribenten.

Så har man börjat förbereda för byggandet av hyresrätter vid infarten till Hägernäs Strand. Nu bygger man om vid rondellen i början av Sjöflygvägen. Man har flyttat busshållplatser från Flygkårsvägen till Flygsvängen, cirka 200–300 meter. Fortfarande råder dock tveksamheter om VAR bussar ska stanna!

Enligt ficktidtabell så ska 604 och 629 stanna vid nya hållplatsen Flygsvängen. Visserligen finns ingen markering av bussar, tidtabeller, busskur, etcetera, men i alla fall. Den gamla 604-hållplatsen vid Flygkårsvägen finns kvar. Det leder till en del problem, till exempel springer ett antal ungdomar mellan hållplatserna eftersom man inte vet vilken hållplats som gäller.

Varför kan SL inte sätta upp markeringar på nya hållplatsen och ta bort den gamla? Det är över en månad sedan hållplatsen flyttades. Varför kan SL inte meddela att inte 604:an ska stanna vid Flygkårsvägen. Vissa 604 bussar stannar fortfarande på gamla hållplatsen. Det blir rörigt och hetsigt och eftersom det pågår bygge mellan de två hållplatserna så är trafiken lite störd den med. Inte ska det väl behöva hända en olycka?

Undrar vad Bussgruppen vid Hägernäs strands forum gör? Nu har man ju äntligen fått 629:an att vända i rondellen. Något som man aldrig skulle ge sig förrän så skett. Varför inte fortsätta puffa på SL?

Tompa-Jan