”Satsa kulturpengen rätt”

"Ibland måste vi göra uppoffringar för att kunna få det bättre för alla." skriver insändarskribenten, som själv går på musikutbildning.
"Ibland måste vi göra uppoffringar för att kunna få det bättre för alla." skriver insändarskribenten, som själv går på musikutbildning.
I den nya kulturbudgeten försvinner 200 miljoner kronor. De ska man se till att satsa på sjukvård, fler jobb, fritidsgårdar, och infrastruktur, skriver insändarskribenten.

En ny kulturbudget, nedskärningar och förändringar. Den svenska kulturbudgeten minskar med runt 200 miljoner kronor. Det handlar bland annat om nedskärningar inom kulturskolan i Stockholm.

Låt pengarna gå till välfärden

De här 200 miljoner kronorna kan gå till exempel sjukvård, fler jobb, fritidsgårdar och infrastruktur. Exempel som skulle förbättra välmåendet för låginkomstfamiljer som får det jobbigt med mycket kriminalitet på grund av brist på pengar eller aktiviteter. Fritidsgårdar skulle vara ett bra alternativ som riktar sig till en mycket större grupp än bara dem som går på kulturskolan.

Ibland måste vi göra uppoffringar för att kunna få det bättre för alla. Det finns andra sätt att underhålla sig med teater än en egen privat scen.

Jag själv som går på en musikinriktad utbildning förstår hur viktigt det kan vara att få utöva sin passion. Men ibland måste man försöka se situationen från andras perspektiv.

Gabriel 17 år Bromma