”Är min skatt verkligen rimlig?”

Skatt deklaration genre
Insändarskribenten vill betala mindre i skatt.
Insändarskribenten tjänar bra och får varje år en bonus – men får betala 62 procent i skatt på den. Är det rimligt?

Sverige har världens högsta skatter.

Jag är en vanlig löntagare, låt vara med hyfsad lön, som jag själv åstadkommit genom idogt arbete och långt i från 40 timmars arbetsvecka. Jag har gjort det för att jag tyckt det varit roligt. Belöningen brukar komma i form av en så kallad bonus som utbetalas i början av året.

I år liksom andra år betalade jag 62 procent i skatt på bonusen. Frågan inställer sig, är det rimligt? Är det värt det?

Sveriges socialistiska regering gör allt den kan för att ta bort arbetsglädjen. Mottot tycks vara att alla ska ha det jämndåligt. Vänstern mår dåligt över att förmögenhetsskatten är borttagen. Finansministern ligger och pratar i sömnen som borgmästaren i Robin Hood om de cirka 212 individer som per år väljer att lämna landet för att rädda något av resterande pension. Självklart kommer man även att återinföra fastighetsskatten det ligger i sakens natur. 2019 är det nämligen slut i ladorna och nya ”friska” skatter ska rädda finanserna.

Då lär inte bara pensionärerna lämna landet utan även våra barn, jurister, läkare, tandläkare med mera inser att det är inte lönt längre. Kvar blir vurmarna med löner betalda av allmänna medel. De friska pengarna försvinner i stadig takt med de privata bolagens flytt utomlands.

Läget är allvarligt för 
Sverige.

Pomperipossa 2.0