”Var det din son som tände på?”

Det var den 24 april som skog och mark började brinna mellan Viksjö och Hässelby. (arkiv)
Det var den 24 april som skog och mark började brinna mellan Viksjö och Hässelby. (arkiv)
Föräldrar är för frånvarande och för dåliga på att ställa krav på sina barn. Det skriver signaturen "Så förbannad!", som i denna insändare menar att ett skogsområde nära Viksjö nu brunnit ned på grund av att föräldrarna inte har koll på sina tonåringar.

Den 24 april brann ett stort skogsområde i närheten av Vällingby brukshundklubb, ett område som gränsar till Järfälla kommun. När vi kom till platsen möttes vi av fyra 12–14-åriga pojkar som stammade och sa ”det brinner”.

Vi frågade varför de inte ringde brandkåren och de svarade att de inte vågade och sprang därifrån. De kastade flera brända papper efter sig när de sprang.

Jag ställer mig frågan var dessa pojkars, och många andra barns, föräldrar håller hus? Är ni så upptagna med att gå på gymmet, gå ut på krogen med vänner, after work med arbetskamrater etcetera att ni inte har tid att hålla ordning på era barn? Det måste ha luktat brandrök om dessa barn, hur kan man missa det som förälder? Hur kan man missa att kolla sitt barns fickor och annat?

”Inte kärlek att köpa ny mobiltelefon”

Det är många barn som ställer till med elände under tonårstiden, så har det alltid varit och kommer säkert alltid att vara. Problemet är att det inte finns föräldrar som håller ordning på sina barn, som vågar (orkar?) ställa krav, genomför konsekvenser och intresserat frågar och lyssnar på sina barn.

Det är inte kärlek att köpa en ny mobiltelefon eller ny Canada goose-jacka, det är kärlek att ge tid, intresserat lyssna, vilja vara tillsammans, umgås!

Nu är ett stort skogsområde sönderbränt, branden tog sig obehagligt nära husen i Viksjö och har oroat många människor i det området. Brandkåren var där långt in på kvällen och slet. Fågelungar, smådjur, harpaltar och kanske rådjurskid har brunnit inne. Allt detta elände på grund av ett gäng tonåringar utan föräldrar som bryr sig.

Jag tycker att ni ska skämmas och att ni ska vakna upp och ta ansvar för era barn!