”Skolan ska ha renare toaletter”

Eleverna har rätt till rena toaletter, anser skribenten.
Eleverna har rätt till rena toaletter, anser skribenten.

Jag har märkt att i skolan jag går i är det ibland ganska orena toaletter. Jag tror inte att någon skulle vilja gå på toaletten när den är smutsig, detta måste ändras!

För det första är det ohygieniskt om man inte spolar eller tvättar efter sig, det har hänt flera gånger att människor inte har spolat. Det är jätte äckligt och sjukdomar kan spridas, och många människor blir sjuka, det betyder att många missar skoltid och då kanske man missar något viktigt i skolan.

För det andra tror jag ingen skulle vilja gå på orena toaletter. Jag frågade mina klasskamrater och 100 procent av 23 människor gillar inte och gå på orena toaletter. Och det är nog detsamma med de andra klasserna.

I Expressen stod det att sju av tio barn vägrar att gå på toaletten när den är smutsig och håller sig hela dagen! Och om man håller kvar urin i kroppen bildas bakterier och då blir man sjuk.

För det tredje borde alla ha rätt till en ren toalett och inte hålla sig hela dagen. Därför tycker jag att varje skola i Danderyd borde ha rena toaletter.

Hugo

Skriv en egen insändare här.