”Sluta kommentera min kropp”

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändarskribenten vill att folk ska sluta kommentera hennes kropp.
Insändarskribenten "Muminmamman" är trött på att män kommenterar hennes kropp på gymmet. "Alla ska kunna träna och må bra. Ingen ska skämmas över sin kropp." Så skriver västerortsbon i sin insändare.

Jag har flera gånger blivit utsatt för folk som tar sig rätten att kommentera min kropp. Med vilken rätt får andra människor kommentera hur jag ser ut?

”Ja, om du går ner några kilo och tränar lite …”

Ursäkta vem är du?

Eller: ”Ska vi ses i kväll? Du vet det är bara sex.”

Varför skulle jag vilja det med en helt främmande man?

”Varför måste vi se likadana ut”

Vilka tror de att de är? Accepteras jag inte i samhället om jag inte är stöpt i samma form som smala människor? Är jag mindre värd? Mindre smart? Anses jag vara lättillgänglig för att ingen vill ha mig? Då duger jag bara till en sak?

Många säger att jag är vacker och det stärker mig. Men jag är inte smal. Varför måste vi se likadana ut? Vad är det för samhälle vi lever i? Måste jag vara perfekt?
Ingen som känner mig vet hur jag mår. Jag grät i två dagar och kände mig värdelös. Men det är jag ju inte egentligen. Jag är lika mycket värd som någon annan. Hur jag än ser ut!

”Ingen ska skämmas över sin kropp”

Jag går och tränar men vill inte bli påhoppad mer.

Alla ska kunna träna och må bra. Ingen ska skämmas över sin kropp. Det är superbra att det finns gym, och alla borde känna sig välkomna. Ingen ska se ner på någon annan.

Tack för ordet. Vi ses på gymmet ?

Muminmamman